Onze organisatie

sinds 1931 actief in de bouw

Wie zijn wij

specialisten in seriematige woningbouw

Bouwbedrijf de Bruin Putten is inmiddels 90 jaar actief in de bouwwereld. Kwaliteit is wat ons drijft, niet alleen in het eindresultaat maar zeker ook tijdens het bouwproces. Wij zijn specialisten in seriematige woningbouw.

Met onze vakkundige medewerkers en creatieve bouwkundige oplossingen realiseren wij tevens vrijstaande woningen, transformaties, verbouwingen en uiteenlopende utiliteitsbouwprojecten. Ook onderhoud & beheer aan woningen, kantoren en scholen is bij ons in goede handen.

Hoe het begon

een stukje geschiedenis

Cornelis Jan (C.J.) de Bruin trouwde op 2 juni 1931 en betrok vervolgens met zijn vrouw het huis dat hij zelf had gebouwd, op de hoek Postweg – Drieseweg. Dit wordt beschouwd als het startpunt van Bouwbedrijf de Bruin Putten.

In de jaren vijftig had C.J. De Bruin al een stuk of tien medewerkers in dienst. In 1953 heeft het bouwbedrijf de Huishoudschool gebouwd. Een ander groot project was Zorgcentrum Elim. Dit ‘christelijk rusthuis voor bejaarden’ werd op 16 december 1957 geopend.

Hieronder op de foto’s zijn de Huishoudschool en Zorgcentrum Elim te zien. Hiernaast is een foto van de Larikshoeve aan de Harderwijkerstraat 81 uit 1941, het tweede huis dat C.J. de Bruin voor zijn gezin bouwde.

Van NV naar BV

het bedrijf uit de familie

In 1970 werd Bouwbedrijf De Bruin omgezet van een NV naar BV en is het bedrijf op naam gekomen van Bab de Bruin. Hij nam na bijna 40 jaar het stokje over van C.J. de Bruin. In de jaren 70 en 80 werd veel seriematige woningbouw neergezet. In deze huizenblokken in diverse Puttense wijken had Bouwbedrijf De Bruin een groot aandeel.

In 1991 ging het bedrijf uit de familie en werd verkocht aan Huug Gravendeel, de toenmalige calculator. Hij had het bedrijf tien jaar en bouwde o.a. de Pancratiushof op het voormalige terrein van de Huishoudschool, gesitueerd tegenover het huidige Stroud.

Actueel

een directie

Op 5 mei 2001 kwam de huidige eigenaar Ernst Kuyper aan het roer. Hij was destijds 35 jaar en hoofd uitvoerder bij een grote aannemer in Nederland. Het bedrijf had bij overname 12 man personeel. Waarvan er nu 6 nog in dienst zijn.

In 2001, een paar maanden later, is ook Thom Grevengoed als werkvoorbereider begonnen in het bedrijf. Thom is inmiddels technisch directeur. Hij werkt met vier werkvoorbereiders, een calculator en twee uitvoerders.

Groei

toen en nu

Waar oprichter C.J. De Bruin in zijn periode alles zelf bouwde en met pen en potlood dagen zat te rekenen voor een aanbesteding, is het bedrijf sinds de overname door Ernst Kuyper flink opgeschaald. Inmiddels staan er ca. 28 medewerkers op de loonlijst.

Kuyper: ,,In twintig jaar hebben wij 1128 nieuwbouw woningen neergezet en de laatste jaren zijn dat er ruim 100 per jaar. Twintig jaar terug hadden we een omzet van 1-1,5 miljoen gulden en nu is dat 18 miljoen euro.’’

11 april 2021 is door Marco Jansen een stuk over het 90 jarig bestaan geschreven in De Puttenaer. In deze krant zijn de bijgaande foto en bovenstaande tekst uitvoeriger geschreven gepubliceerd.